Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

The Day the Earth Stood Still

Remake van sciencefictionklassieker uit 1951, nu met een ecologische boodschap: we vernietigen de aarde niet meer door atoombommen, maar door er onnadenkend op los te leven en niet stil te staan bij de consequenties van ons gedrag. Als de de mensheid goedgezinde Klaatu (Keanu Reeves) landt, wordt hij, net als in het origineel, neergeschoten en belandt hij in een ziekenhuis. Maar anno 2008 dreigt hij meteen te worden onderworpen aan marteling om achter zijn bedoelingen te komen.