Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Sahara

Verfilming van de gelijknamige avonturenroman van Clive Cussler over schatzoeker Dirk Pitt (Matthew McConaughey). Hij is in Afrika op zoek naar een in de Amerikaanse Burgeroorlog vermist geraakt slagschip, maar raakt verzeild in een moderne burgeroorlog waarin het vergiftigen van waterputten en industrieel afval ook nog een rol spelen. Ook beleeft hij een romance met dokter Eva Rojas (Penélope Cruz) die bedreigd wordt door de plaatselijke wrede dictator. Sahara wil gaan waar Indiana Jones en James Bond al gingen, maar haalt slepend de finish.