Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Weer

Een beetje verkoeling

Foto Rizwan TABASSUM/AFP
Foto Rizwan TABASSUM/AFP

In de Pakistaanse stad Karachi proberen omstanders een man met een hitteberoerte enige verkoeling te bieden. Het is de afgelopen dagen ontzettend heet in het zuiden van Pakistan, er worden temperaturen gemeten van 45 graden. Door de hittegolf zijn er inmiddels minstens 750 mensen omgekomen. Ondertussen is ook de ramadan begonnen. Een vooraanstaande geestelijke, de moefti Muhammad Naeem, heeft moslims dringend opgeroepen om niet hun leven in gevaar te brengen door te vasten. In principe mogen gezonde moslims tijdens de ramadan niet eten of drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Maar de islam maakt uitzonderingen voor extreme situaties als deze, beklemtoonde Naeem. Gevreesd wordt dat de hittegolf nog tot het einde van de maand duurt.