Economie

Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Officieel worden ze samen één bedrijf, het Nederlandse Ahold en Belgische Delhaize. En dus heet het op papier een fusie. Maar, zo leert de praktijk, die bestaan eigenlijk niet.

Wetenschappers van Facebook hebben een computer zelf een foto laten bedenken. Die er ook nog eens behoorlijk echt uitziet. Hoe werkt dat precies? En wat wil Facebook ermee?

Weet je nog, de millennium bug? Computersystemen zouden wereldwijd op 1 januari 2000 falen. Volgende week dinsdag zou het opnieuw kunnen gebeuren, maar dan op de beurs.

Poldernieuws

Het Nederlandse platform HackerOne wil het internet veiliger maken en kreeg daar 25 miljoen dollar voor, meldt Z24.

Het verschil tussen hoog- en laagopgeleiden groeit, kopt De Telegraaf. Vandaag presenteren het CPB en het SCP een nieuw rapport.

Lucas Bols is weer gezond. Dankzij de beursgang wist het bedrijf een deel van zijn schulden af te lossen, schrijft de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Denk jij bij Ford aan auto’s? Volgens Forbes komt de autofabrikant met een superslimme, opvouwbare fiets.

Feest voor Slack. De zakelijke chat-app heeft 1,1 miljoen gebruikers, meldt Quartz.

Waar werken Millennials het liefst? Google staat met stip op één. Voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijven maken een inhaalslag, schrijft Bloomberg.

While you were sleeping… in Asia

Voor de ontwikkeling van kernwapens heeft Noord-Korea harde valuta nodig. Volgens Financial Times doet de regering daarom in het geheim zaken met buitenlandse bedrijven.

Alibaba Pictures gaat de nieuwste Mission: Impossible -met Tom Cruise wederom in de hoofdrol- in China promoten, bericht China Daily.

Vastgoedbedrijf Evergrande wil tóch de baas blijven over haar eigen voetbalclub en kocht 10 procent van de aandelen terug van Alibaba. Dat meldt persbureau Xinhua.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.