Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Cultuur

Dit is Rem Koolhaas, in 13 gebouwen

2005: Concerthal Casa da Musica in Porto.
2005: Concerthal Casa da Musica in Porto. Foto flickr.com/wojtekgurak

Hij wil misschien wel de nieuwe Kuip ontwerpen, en maakt daar een hoop mensen blij mee: Rem Koolhaas. De gevierde Nederlandse architect (hij heeft zelfs een Twitterbot) ontwerpt met zijn architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) over de hele wereld spraakmakende gebouwen - in Rotterdam, Beijing, Dallas, Seattle, Berlijn, Parijs, Venetië, en dat is nog niet eens de hele lijst. Koolhaas richtte het bedrijf in de jaren zeventig op, nu runt hij het met negen partners.

En dit is wat ze maken.