Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Chili maakt favorietenrol in eigen land waar na zege op titelverdediger Uruguay

Foto AFP

Gastland Chili heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de Copa América. Uruguay, dat het duel met negen man eindigde, werd in de kwartfinale met 1-0 verslagen. Mauricio Isla zorgde met zijn treffer in de 81ste minuut voor een orkaan van geluid in de hoofdstad Santiago. De Uruguayanen Edinson Cavani en Jorge Fucile kregen beiden twee keer geel en werden net als bondscoach Oscar Tabarez weggestuurd. Chili won nog nooit de Copa América en speelt in de halve finale tegen Peru of Bolivia. (NRC)