Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

#CharlestonSyllabus moet nieuwe rassenmoord helpen voorkomen

De herdenkingsplek bij de kerk waar vorige week donderdag negen kerkgangers werden gedood Foto: EPA/ John Taggart

De schietpartij in Charleston, waarbij negen kerkgangers werden doodgeschoten door Dylann Roof, heeft geleid tot een bijzonder initiatief. 

Met behulp van Twitter wordt een boekenlijst samengesteld die moet leiden tot meer bewustwording over rassenproblematiek.

Dat meldt de BBC.

Het idee komt uit de koker van Chad Williams, een universitair hoofddocent Afrikaanse en Afro-Amerikaanse Studies aan de universiteit van Brandeis.

Via de hashtag #CharlestonSyllabus riep hij iedereen op om boeken aan te dragen die bij kunnen dragen aan meer kennis over racisme. Na de dood van Michael Brown, die op 9 augustus vorig jaar werd doodgeschoten door een politieman, kwam een vergelijkbaar initiatief tot stand.

De tag #CharlestonSyllabus is inmiddels al door meer dan 15.000 mensen gebruikt. De BBC maakte ook een filmpje waarin mensen hun boekkeuze toelichten.