Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Minister Van der Steur wil geen acties politiebonden bij Tour

Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) wil voorkomen dat de politievakbonden acties voeren tijdens de start van de Tour de France in Nederland. De bonden hadden die acties gisteren aangekondigd. Zij willen kort voor de proloog, op 4 juli, over het parcours fietsen. Ook willen zij een dag later de eerste etappe, van Utrecht naar Neeltje Jans, vertragen. Van der Steur wil de acties beoordelen op de gevolgen voor de openbare orde en veiligheid. Eventueel stapt hij naar de rechter. De bonden voeren al vijftien weken actie voor een betere cao. Ze hadden al gezegd dat die allengs zouden verharden. (ANP)