Politiebonden gaan de Tour vertragen, als actie

De politiebonden hebben aangekondigd om actie te voeren tijdens de twee ritten van de Tour de France in Nederland. Dit meldt het ANP. Op zaterdag 4 juli zullen rijksambtenaren de proloogrit vertragen door tussen 13.00 en 14.00 uur op het parcours te fietsen. De proloog begint om 14.00 uur. Op zondag 5 juli zal de politie de start van de tweede etappe van de Tour vertragen door op de Erasmusbrug in Rotterdam een verkeerscontrole te houden. Met de acties willen de politiebonden bij de politiek meer waardering voor politiewerk en „fatsoenlijke voorstellen voor een nieuw cao” afdwingen, zegt bondsvoorzitter Gerrit van de Kamp. Minister van Justitie Van der Steur gaat kijken of de acties door de beugel kunnen, eventueel volgt een gang naar de rechter.