Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Geopolitiek

Cameron wil een ander Europa, wie krijgt hij aan boord?

David Cameron wil vanavond bij het diner 27 Europese collega’s op een EU-top overtuigen van het nut van ‘substantiële hervorming’ van Europa, om een Brexit te voorkomen. Voor het einde van 2017 zullen de Britten, op basis van de hervorming, stemmen over hun lidmaatschap van die Unie. Het is de eerste keer dat zijn plannen op de agenda staan bij een EU-top. Wat kan de Britse premier bereiken? En wat vinden andere regeringsleiders?

Lees verder: Cameron wil een ander Europa, wie krijgt hij aan boord? (€ voor niet-abonnees)