Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Boksster Fontijn wint goud op Europese Spelen

Nouchka Fontijn viert haar gouden medaille op de Europese Spelen bij het boksen in de klasse tot 75 kilogram.
Nouchka Fontijn viert haar gouden medaille op de Europese Spelen bij het boksen in de klasse tot 75 kilogram. Foto Reuters/Stoyan Nenov

De Nederlandse Nouchka Fontijn heeft op de Europese Spelen goud gewonnen bij het boksen in de klasse tot 75 kilogram. Ze versloeg in de finale de Zweedse Anna Laurell Nash. De jury was unaniem over de uitkomst van de wedstrijd en gaf Fontijn de maximale score.

Twitter avatar nocnsf NOC*NSF GOUD voor boksster Nouchka Fontijn na winst op Zweedse Anna Laurell Nash in finale. Gefeliciteerd! #TeamNL #Baku2015 http://t.co/IDJQyKS26r

Fontijn was al de regerend Europees kampioen in haar klasse. Dit toernooi was ze oppermachtig. Ze won zowel de kwartfinale, halve finale en finale zonder een punt te morsen.

Nederland heeft inmiddels 19 medailles verzameld op de inaugurele editie van de Europese Spelen in Bakoe. Daarvan zijn er vijf goud, zeven zilver en zeven brons. Gisteren nog won de 15-jarige Marrit Steenbergen goud bij het zwemmen op de 100 meter vrij.

Lees ook vandaag in NRC Handelsblad: Friese zwemtiener wurmt zich in wereldtop.