Marc Forster verfilmt scenario Stanley Kubrick

Regisseur Marc Forster (World War Z) gaat een film regisseren op basis van een nooit verfilmd scenario van Stanley Kubrick uit 1956. De film, het eerste deel van een beoogde trilogie, is gebaseerd op het script The Downslope en gaat over de Amerikaanse burgeroorlog. Dat meldt Variety.

De film moet zich richten op verschillende grote veldslagen tijdens de strijd van de noordelijke en zuidelijke staten van de VS, met name in de Shenandoah Vallei. Kubrick schreef het script na zijn debuutfilm Fear and Desire en voor het filmen van zijn oorlogsdrama Paths of Glory. Forster heeft het plan opgevat om het oorspronkelijke verhaal uit te breiden met twee vervolgfilms, die zich op de wederopbouw van de VS na afloop van het bloedige conflict zullen richten.