Tom Hanks onderhandelt over nieuwe film Eastwood

Tom Hanks is in vergevorderde onderhandelingen om de hoofdrol te gaan spelen in de nieuwe film van Clint Eastwood. Miracle on the Hudson (werktitel) gaat over een waargebeurd incident: op 15 januari 2009 slaagde piloot Chesley ‘Sully’ Sullenberger er met 155 passagiers aan boord in om veilig te landen op de rivier de Hudson, nadat zijn Airbus A320 in de problemen was geraakt door een botsing met een troep ganzen.

Eastwood, die onlangs met American Sniper de grootste hit had in zijn lange carrière met een wereldwijde opbrengst van meer dan 500 miljoen dollar, tekende vorige maand voor de regie van de film. Hanks was recentelijk te zien in het eveneens op feiten gebaseerde Captain Phillips als kapitein die in handen valt van Somalische piraten.