Internationaal tribunaal moet daders berechten

Een internationaal tribunaal is de beste optie om de daders van de ramp met vlucht MH17 berecht te krijgen. Dat stelden twee bronnen binnen de Nederlandse regering gisteravond tegenover persbureau Reuters. Nederland zou met de andere landen in het opsporingsteam spreken over de oprichting van zo’n tribunaal. Volgens de twee bronnen denkt Nederland over een tribunaal in de stijl van een VN-hof, zoals bijvoorbeeld ook gebeurde bij de berechting na de aanslag op een vliegtuig in het Schotse Lockerbie. Een hoge functionaris binnen de Nederlandse overheid zegt daarover tegen het persbureau: „We verwachten dat dit de grootste kans biedt op medewerking van alle betrokken landen.” Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil het verhaal van Reuters niet bevestigen.