Koptelefoon voor in bed

Je hebt het vast weleens geprobeerd: met je koptelefoon in slaap vallen. Grote kans dat je midden in de nacht wakker bent geworden van de muziek, of van een koptelefoon die heel a-relaxed om je nek gevouwen zit. Nu is er op Kickstarter een megapopulaire high-tech Bluetooth koptelefoon te koop (dus zonder draadjes) die zó fijn zit dat-ie juist is bedoeld om mee in slaap te vallen. De Kokoon maakt gebruik van elektro encefalografie (EEG) waarmee de hersenactiviteit wordt gemeten. Zo trackt en analyseert de koptelefoon je slaapactiviteit, en geeft het een cijfer en merkt wanneer je in je REM-slaap zit. Dat krijg je allemaal te zien op een appje op je smartphone. De koptelefoon merkt ook wanneer je precies in slaap valt, en zet dan de muziek uit en de noise-cancellation aan. En dan heeft-ie ook nog eens een wekker die je wekt op de juiste tijd voor je slaapcyclus. En ingeprogrammeerde slaapmuziekjes. Maar het belangrijkste is het comfort: ze claimen zelf dat het gelukt is om een koptelefoon te hebben die acht uur lang lekker zit. De vraag is natuurlijk of dat klopt.