Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Janneke Vreugdenhil Warme flageolettensalade

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Een salade met flageoletten, aardappels, droge worst en camembertdressing, wie verzint zoiets? Nou, Sally Butcher dus, nadat ze vanuit Engeland een dagtocht naar een Franse supermarkt had gemaakt en thuiskwam met precies deze ingrediënten. Grappig idee.

Doe de bonen in een pan ongezouten water, breng dit aan de kook en laat de bonen op laag vuur 1 uur sudderen tot ze mals zijn. Giet ze af en laat afkoelen. Kook de aardappels circa 6 minuten in water met zout, giet af en zet apart. Bak de stukjes sauçisson even met de knoflook in een scheut olie. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe de uitgelekte aardappels in de pan en bak ze op laag vuur tot ze gaar zijn. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine pan en warm ze zachtjes op tot de kaas smelt; de saus moet niet koken, alleen vloeibaar worden. Klop het kaasmengsel zachtjes en haal het van het vuur. Doe de roodlof, ui en waterkers in een grote kom. Meng voorzichtig de bonen, aardappels en worst erdoor. Sprenkel de kaassaus erover en serveer direct, met warm stokbrood.