Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Hoger beroep kickbokser Badr Hari voorlopig uitgesteld

Badr Hari arriveert bij het Paleis van Justitie waar zijn hoger beroep dient. Dit is nu voor onbepaalde tijd aangehouden vanwege omstandigheden rond zijn persoon.
Badr Hari arriveert bij het Paleis van Justitie waar zijn hoger beroep dient. Dit is nu voor onbepaalde tijd aangehouden vanwege omstandigheden rond zijn persoon. Foto ANP/ Remko de Waal

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in de zaak rond kickbokser Badr Hari is voor onbepaalde tijd aangehouden. Dit op verzoek van zijn advocate Bénédicte Ficq vanwege “trieste” en “delicate” ontwikkelingen rond Hari, zo schrijft persbureau ANP. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Het zou gaan om een familieomstandigheid.

AD-verslaggever Victor Schildkamp vanuit de rechtszaal:

Twitter avatar VSchildkamp Victor Schildkamp Advocaat Ficq: de ‘zwaarwegende familieomstandigheid’ is iets wat ‘acuut’ is opgekomen #badrhari

Ficq lichtte de ontwikkelingen rond Hari met instemming van het Openbaar Ministerie (OM) achter gesloten deuren toe.

Het hof in Amsterdam zou zich vandaag buigen over de vraag of Hari schuldig is aan onder meer de zware mishandeling van zakenman Koen Everink. De 30-jarige vechtsporter werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor een reeks mishandelingen in het uitgaansleven. Het OM had vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk geëist. Zowel OM als Hari ging in beroep.

De zaak

Hari stond vorig jaar terecht voor acht mishandelingen in het Amsterdamse uitgaanscircuit en een verkeersdelict. De meest spraakmakende aanklacht was de mishandeling van Everink in juli 2012 in de Amsterdam Arena. Hari en medeverdachte Ferhat Y. zouden de ondernemer tijdens Sensation White meerdere keren geschopt en geslagen hebben. Volgens het OM was sprake van een vooropgezet plan toen ze Everink mishandelden. Everink raakte zwaargewond en eist een schadevergoeding van 63.000 euro. Y. werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Hari werd ook beschuldigd van mishandelingen in club Air en Cooldown Café, het gebruik van geweld in club Blinq, het geven van een kopstoot in Jimmy Woo en het mishandelen van zijn ex-vriendin. Voor de laatste twee aantijgingen was te weinig bewijs, vond de rechter. De mishandeling in Cooldown Café had Hari al bekend.