Bols boekt fors meer winst

Jenever- en likeurproducent Lucas Bols heeft in het gebroken boekjaar 2014/2015 een nettowinst behaald van 3,8 miljoen euro, tegen een winst van 0,2 miljoen euro een jaar eerder. Dat heeft Bols vanochtend bekendgemaakt.

In het winstcijfer zijn de kosten voor de beursgang begin dit jaar niet meegenomen. Als die effecten wel worden meegenomen, was sprake van een onveranderde nettowinst. Bols had eerder al gemeld dat de omzet in het afgelopen boekjaar, dat eind maart afliep, licht is gedaald naar 77,7 miljoen euro, onder meer als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten door de zwakkere Japanse yen en Russische roebel. Bols gaf aan dat sommige markten nog uitdagend zullen blijven, maar dat het bedrijf over het algemeen positief is gestemd over de verwachtingen voor de toekomst. (ANP)