Economie

Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht. Sotheby’s veilt vandaag verschillende meesterwerken. Dit zijn de vijf duurst geveilde schilderijen van dit jaar. En zoveel huizen of iPhones kun je er ook voor kopen. Ze zijn stabiel, succesvol en een beetje conservatief: familiebedrijven

Foto EPA

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Sotheby’s veilt vandaag verschillende meesterwerken. Dit zijn de vijf duurst geveilde schilderijen van dit jaar. En zoveel huizen of iPhones kun je er ook voor kopen.

Ze zijn stabiel, succesvol en een beetje conservatief: familiebedrijven< . Maar hoe houd je dat zo? NRC Q spreekt vier jonge ondernemers over het overnemen van het familiebedrijf.

Het meest gehate bedrijf ter wereld, dat vandaag met cijfers komt, wil zijn grootste concurrent overnemen. Zo hoopt Monsanto van zijn slechte imago af te komen.

Poldernieuws

Steeds meer ondernemers vragen een certificaat aan om aan te tonen dat hun producten halal zijn, meldt de Volkskrant.

Vakantie is volgens het AD geen pretje voor mantelzorgers.

Om verwatering van hun aandelen tegen te gaan koopt NN Group er ruim twee miljoen terug van ING, schrijft RTL Nieuws.

While you were sleeping… in the US

In de strijd om de streamende kijker wint Hulu weer een slag, meldt Techcrunch. Het krijgt de rechten op series van Showtime.

Een federale rechter blokkeerde vannacht de 3,5 miljard dollar kostende fusie van US Foods en Sysco, schrijft Bloomberg.

Aandeelhouders van Netflix krijgen volgende maand een verrassing, kopt Forbes. Hun aandelen worden in zevenen gesplitst.

While you were sleeping… in Asia

Simplot, de grootste Australische voedselfabrikant, heeft het gehad met de regering Abbott. “Bugger them”, tekent The Sydney Morning Herald op uit de mond van een topman.

Japanse retailers schuiven steeds meer kosten af op de consument, meldt Asia Nikkei Review.

Slecht nieuws voor Amerikaanse autofabrikanten, hun Aziatische concurrenten lijken de strijd om de klant te winnen.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.