Brunel eindigt als tweede

Het Nederlandse Team Brunel is als tweede geëindigd in de Volvo Ocean Race. Het zeiljacht van schipper Bouwe Bekking finishte gisteren in de slotetappe naar Göteborg als tweede, achter het Turks-Amerikaanse Alvimedica. De eindwinnaar van de race was al voor de start van de laatste etappe bekend: Abu Dhabi, van de Britse schipper Ian Walker.

„De tweede plaats in dit sterke veld is een heel goed resultaat”, zei Bekking nadat hij in de Zweedse havenstad had aangelegd. „Ik ben heel trots op mijn team.”

De twaalfde editie van de race begon negen maanden geleden in Alicante en omvatte negen etappes. Opmerkelijk is dat zes van de zeven deelnemende boten een etappe wonnen. Alleen het Deense Vestas Wind, dat maanden aan de kant lag na de crash op een rif in de Indische Oceaan, wist geen etappe te winnen. De race wordt komende zaterdag afgesloten met een laatste havenrace in Göteborg.

De dertiende editie begint in oktober 2017, opnieuw vanuit Alicante. De raceorganisatie maakt injanuari 2016 de route bekend. Vaststaat dat Cardiff in Wales één van de finishplaatsen zal zijn. De kans op een Nederlandse stopover lijkt groot, na het succes van afgelopen weekeinde in Scheveningen. Verwacht wordt dat in de volgende editie opnieuw minimaal één Nederlandse boot meedoet.