Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Amsterdam schoolt werklozen om tot ict’er

De gemeente Amsterdam wil samen met ict-bedrijven en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hoger opgeleide werklozen omscholen tot ict’er. Het project, ‘Make IT Work’, beoogt 180 werklozen met een hbo- of een wo-diploma op te leiden tot ‘software engineer’ op hbo-niveau.

De opleiding bestaat uit vijf maanden voltijds onderwijs; daarna gaan de aspirant-ict’ers zes maanden lang vier dagen in de week bij techbedrijven aan de slag en krijgen ze nog een dag per week les. De deelnemers ontvangen dit laatste half jaar een salaris. Volgens de Amsterdam Economic Board staan er op dit moment zo’n 12.000 ict-vacatures in de Metropoolregio Amsterdam open.