Economie

Gezocht: testers voor Google Jump

Foto AFP

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Jump is één van de nieuw aangekondigde gadgets van Google. Een methode om beeld van 16 HD-camera’s samen te voegen tot één stereografisch beeld van 360 graden. De gemaakte beelden zijn via YouTube te bekijken. Google zoekt testers om deze videotechniek uit te proberen. Iedereen kan zich opgeven.

Ingewikkeld is het aanmeldingsproces niet. Google vraagt om persoonsgegevens en waarom je Google Jump wilt testen. ‘Awesome’ antwoorden geven je meer kans, schrijft het techbedrijf. Website TechCrunch geeft als tip om de vraag wat je met Jump wilt doen als een essay uit te werken. Beschrijf je plan in detail en denk na over hoe jij je YouTube-kennis zoveel mogelijk kunt benutten, schrijft TechCrunch. Het testen gaat deze zomer al gebeuren, dus wie zich wil opgeven moet snel zijn.

Beats by Lee?

Ingenieur Noel Lee leefde de droom van iedere ondernemer. Hij mocht zijn zelfontworpen koptelefoons aan producer Jimmy Iovine (inmiddels in dienst bij Apple) en Andre Young (beter bekend als Dr. Dre) presenteren, schrijft Bloomberg. Dat was in 2007 en die afspraak resulteerde in Beats by Dre. Apple kocht het populaire koptelefoonmerk vorig jaar voor 3 miljard dollar (2,7 miljard euro). Lee kreeg niets.

Lee geeft toe dat hij destijds naïef omging met contracten, maar vindt zichzelf een slachtoffer van fraude. Zijn advocaat denkt dat zijn schade minstens 150 miljoen dollar (132 miljoen euro) is. Apple heeft ook een advocaat. En die laat Iovine en Dr. Dre niet reageren. De woordvoerder van het advocatenkantoor spreekt wel:

“Lee heeft blijkbaar spijt van zijn zakelijke beslissingen en vraagt nu of hij en zijn bedrijf onder contractuele afspraken uit kunnen komen. Maar spijt is niet genoeg.”

Lee rust niet totdat zijn naam in ere is hersteld. “Mijn bedrijf maakte onderdeel uit van een groot zakensucces maar wordt nergens genoemd. Dat klopt gewoon niet.”

Twitter tegen medeoprichter Dorsey: we willen je niet

Stel je voor. Het bedrijf dat je zelf oprichtte stuurt je een publiekelijke afwijzing. Zoiets overkwam medeoprichter en interim CEO van Twitter Jack Dorsey, schrijft The Verge. Het bestuur liet weten dat hij niet in aanmerking komt voor de functie van CEO.

“Als je CEO van Twitter wilt zijn, kun je er niets naast doen. We hebben alleen interesse in kandidaten die fulltime beschikbaar zijn.”

Volgens The Verge is het bericht direct aan Dorsey gericht. De interim CEO zei afgelopen week tijdens een interview dat hij niet van plan is betalingsbedrijf Square (dat hij na Twitter oprichtte) te verlaten.

Het bericht van het bestuur kwam onverwachts. Dorsey leek als jonge, getalenteerde medeoprichter de gedroomde kandidaat om Dick Costolo te vervangen. De CEO stapte deze maand onverwachts op. Het bedrijf huurt het prestigieuze bureau Spencer Stuart in om een vervanger te zoeken.