‘Dick Boer blijft topman na fusie Ahold en Delhaize’

Portret uit 2010 van Dick Boer, topman van Ahold.
Portret uit 2010 van Dick Boer, topman van Ahold. Foto: ANP / Koen van Weel

De huidige topman van Ahold, Dick Boer, blijft de topman als de fusie tussen Ahold en het Belgische Delhaize doorgaat. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag en bevestigen Nederlandse bronnen. De twee bedrijven stellen in een reactie dat er nog geen definitief fusieakkoord ligt.

Wel bevestigen de twee bedrijven dat de gesprekken in een laatste stadium zijn aanbeland. “Ter zijner tijd” komt er een persbericht, laten Ahold en Delhaize in een geschreven reactie weten. Een besluit over het samengaan wordt volgens de bronnen deze, of uiterlijk volgende week verwacht.

Volgens het FD zijn de partijen er op hoofdlijnen uit. Van de nieuw te vormen vennootschap krijgt Ahold 60 procent van de aandelen en Delhaize 40 procent. Dat Ahold de hoogste man binnen het supermarktbedrijf mag leveren was al te verwachten, aangezien Delhaize Ahold voor de fusie benaderde en bovendien minder groot is dan de Nederlandse partner.