In beeld

De Tourkoorts loopt op in Utrecht

Utrecht bereidt zich voor op de start van de Tour de France, over iets minder dan twee weken. Op verschillende plekken in de stad hangen al spandoeken en vlaggetjes en op de gracht staat al een grote, metalen versie van het logo van de Tourstart. Bomen, waterfietsen en pilaren - allemaal dragen ze de komende dagen het geel en groen van Franse wielerronde, en ook de rood-witte bolletjes van de bergtrui ontbreken niet. Toch moeten de wielerfans nog even geduld hebben: pas op zaterdag 4 juli is het peloton te bewonderen in actie, tijdens een korte tijdrit door het centrum van Utrecht. Een dag later begint de tweede etappe onder de Utrechtse Dom.
De vlaggetjes in de Zadelstraat in Utrecht dragen de kleuren van de verschillende klassementstruien in de Tour: het geel voor de leider, het groen van het puntenklassement, het wit van de beste jongere en de bollen voor de beste klimmer.
Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen
Wie toepasselijk gekleed bij de Tourstart wil verschijnen, maar een lycra wielershirtje niet elegant genoeg vindt, kan terecht bij een Utrechts boetiekje. Daar is een heuse bolletjesjurk te koop.
Foto Rien Zilvold
Terwijl de renners nog de laatste hand leggen aan hun voorbereiding is de Utrechtse Zadelstraat al wel klaar voor de Tourstart.
Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen
Ook de kariatiden bij de ingang van de Winkel van Sinkel krijgen speciaal voor de Grand Départ een gele jurk.
Foto Rien Zilvold
Het logo van de Tourstart is uitgewerkt tot een groot metalen beeld. Dat staat nu op de grachten, met op de achtergrond de Domtoren.
Foto Rien Zilvold
De enige twee Nederlandse Tourwinnaars op de flank van een gebouw in Utrecht. Links is Joop Zoetemelk, die in 1980 won. Rechts Jan Jansen, de winnaar in 1968.
Foto Rien Zilvold
Niet alleen de zuilen van de Winkel van Sinkel krijgen een toepasselijk jasje, ook de bomen op de Maliebaan zijn in de Tourkleuren gehuld.
Foto Rien Zilvold
Datzelfde geldt voor de bomen aan de voet van de Utrechtse Dom.
2015-06-17 15:13:35 UTRECHT - Bomen in de Zadelstraat ingepakt in de kleuren en het motief van de bolletjestrui. In de Domstad zijn de voorbereidingen voor de start van de Tour de France in volle gang. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Foto Rien Zilvold
Utrechtse ondernemers spelen in op de start van de Tour. Geen fietslicht, maar een lichtfiets.
Foto Rien Zilvold
De renners slalommen over twee weken rond de Utrechts grachten, op jacht naar het geel. Maar in het geel óp de grachten fietsen kan nu ook.
Foto Rien Zilvold