Economie

Wil je een vrouw? Begin niet over je auto, en blijf van haar af

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Een lesje vrouwen versieren op de Datingfair in de Jaarbeurs.

Wie: Datingcoach Joshua Stone.

In een tl-verlichte Jaarbeurs staan drie vrijgezelle heren wat heen en weer te schuifelen bij de ‘Datingpoint’. Hier staan de beursgangers die mee uit gevraagd willen worden. De rest zit bij de workshop ‘Beter worden met vrouwen’ van Joshua Stone. Die tuurt verbaasd zijn zaal in. “Huh. Er zijn hier ook vrouwen”, constateert hij. Grote ogen. “Eh.. Nou, dat kan natuurlijk ook. Welkom dan maar.” Thanks.

Waar je dus níet terecht moet komen bij het vrouwen versieren: de friendzone #dating #jaarbeurs

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Stone vertelt zijn wanhopige publiek dat híj ze gaat helpen “vrouwen te krijgen”. Vandaag krijgen ze een gratis stoomcursus van een uur, maar willen ze een hele dag luisteren naar zijn versiertips, dan kost dat 350 euro. Inschrijven kan na afloop.

Het vrouwenbrein

Goed. De eerste slide van zijn powerpoint. “Rechts zie je de auto van een man, links die van een vrouw.” Peinzende blikken richting het kleine roze autootje en het bakbeest met open motorkap ernaast. “Hiermee wil ik zeggen: het vrouwenbrein werkt anders dan dat van een man.” Oh joh.

En dus moet je vrouwen op een andere manier benaderen. “Vrouwen houden van zelfverzekerde mannen. Als je niet zelfverzekerd bent, fake je het.” Merkt niemand. Zolang je je handen maar stilhoudt, je op één plek blijft staan terwijl je praat en haar lang blijft aankijken. “Laat haar maar wegkijken, jíj wint!” Meer advies van Stone: eet groenten, geen pizza. Ga sporten. Koop nieuwe kleren en – hij haalt zijn schouders verontschuldigend op naar een kale meneer vooraan - ga naar een goede kapper.

Níet doen

Dan nog wat dingen die ze volgens Stone níet moeten doen.
1. Praten over hun baan en auto. (“Hou het vaag. Alleen lege types zijn hierin geïnteresseerd.”)
2. Klagen over je ex en de politiek. (“Dat zijn negatieve en saaie onderwerpen.”)
3. Ook een slecht idee: haar zomaar betasten. “Dat vinden de meeste vrouwen niet leuk.”

Maar wat je écht nooit moet doen: haar mee uit eten nemen. “Dat kost handenvol geld, en je hebt er niks aan.” Beetje zoals zijn workshop? Nee, nee, nee, die is elke euro waard. “Ik maak er echt een lange cursusdag van, hè.”