Brazilië wint en plaatst zich voor kwartfinale Copa América

Brazilië heeft zich vannacht geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. De achtvoudig kampioen van het Zuid-Amerikaanse toernooi won de laatste groepswedstrijd van Venezuela met 2-1 en herstelde zich zo na de nederlaag tegen Colombia. Thiago Silva en Roberto Firmino scoorden voor de Braziliaanse ploeg, die in het Chileense Santiago aantrad zonder de geschorste sterspeler Neymar – hij keek vanaf de tribune toe. Brazilië speelt zaterdag in de kwartfinales tegen Paraguay, dat in de vorige editie als tweede eindigde. De ploeg schakelde toen in de kwartfinale de Brazilianen uit na strafschoppen. De andere kwartfinales op de Copa América zijn ook bekend. Titelverdediger Uruguay treft gastland Chili, Peru neemt het op tegen Bolivia en Argentinië speelt tegen Colombia. (ANP)