Murray en Federer sterk in aanloop naar Wimbledon

Andy Murray heeft voor de vierde keer het prestigieuze grastoernooi van Queen’s gewonnen. De Britse hoop voor Wimbledon was gisteren in de finale te sterk voor Kevin Anderson uit Zuid-Afrika: 6-3 en 6-4. De Schot was in 2009, 2011 en 2013 ook de beste op het ATP-toernooi in Londen. In dat laatste jaar won hij vervolgens als eerste Brit in 77 jaar ook het grandslamtoernooi van Wimbledon. De nummer één van de plaatsingslijst moest twee keer in actie komen, eerst nog in de halve finale tegen Viktor Troicki (6-3 en 7-6). Die partij was zaterdag tijdens de eerste set afgebroken vanwege regen. In Duitsland won Roger Federer voor de achtste keer het grastoernooi in Halle. In de finale versloeg de Zwitser gisteren de Italiaan Andreas Seppi met 7-6 en 6-4. (ANP)