Stekelenburg keept volgend seizoen voor het Southampton van Koeman

Maarten Stekelenburg, hier als keeper van AS Monaco.
Maarten Stekelenburg, hier als keeper van AS Monaco. Foto AFP / Kenzo Tribouillard

Maarten Stekelenburg, jarenlang eerste keeper bij Oranje, zet zijn loopbaan voort bij Southampton in Engeland, waar Ronald Koeman manager is. Stekelenburg wordt voor een jaar gehuurd en kan vanwege de blessure van eerste keuze Fraser Forster in in ieder geval tot de winterstop op een basisplaats rekenen.

Stekelenburg en Koeman kennen elkaar nog van vroeger. Het was Koeman die Stekelenburg liet debuteren bij Ajax, de club waar hij tien jaar lang speelde. Daarna kwam de 32-jarige keeper uit voor AS Roma, Fulham en AS Monaco, de Franse topclub waar hij vooral op de bank moest plaatsnemen.

Stekelenburg speelde 54 interlands voor het Nederlands elftal. Hij werd eerste keeper nadat Edwin van der Sar na 2008 afscheid nam van Oranje. Met hem als doelman werd Nederland tweede op het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Superfit

“Ik ben blij dat ik komend seizoen weer in de Premier League speel”, zegt Stekelenburg in een reactie op de website van zijn management:

“Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben superfit en kijk uit naar de samenwerking met de spelers en trainers. Southampton is echt een mooie club.”

‘Schat aan ervaring’

Southampton noemt Stekelenburg op de website van de club een keeper “met een schat aan ervaring op het hoogste niveau, die zich zal bewijzen als belangrijke toevoeging aan het team”.

Southampton kende onder Koeman een uitstekend seizoen. De club eindigde als zevende en plaatste zich daarmee voor de Europa League.

Stekelenburg in actie: