Hittegolf Pakistan kost aan 120 mensen het leven

Een man zoekt verkoeling in een rivier aan de rand van de stad Islamabad. Het zuiden van het land heeft te maken met een hittegolf.
Een man zoekt verkoeling in een rivier aan de rand van de stad Islamabad. Het zuiden van het land heeft te maken met een hittegolf. Foto AP/Anjum Naveed

Een hittegolf in het zuiden van Pakistan heeft sinds zaterdag meer dan 120 levens geëist. De meeste mensen bezweken onder de warmte in de stad Karachi, de grootste stad van Pakistan. De temperatuur liep daar afgelopen weekend op tot 45 graden.

Vooral ouderen zijn tot nu toe overleden, meldt de BBC. Honderden mensen zijn al naar het ziekenhuis gebracht die onder meer kampen met uitdroging.

Karachi heeft de afgelopen dagen al een paar keer zonder stroom gezeten omdat er meer elektriciteit wordt gebruikt door de warmte. De overheid en het elektriciteitsbedrijf hebben beloofd dat er geen stroomuitval zal zijn tijdens zonsondergang als moslims de vasten breken tijdens de ramadan die net is begonnen.

Karachi ligt in de zuidelijke provincie Sindh. Het warmterecord in de stad staat sinds 1979 op 47 graden. Volgens Pakistaanse weerbureaus wordt het ook vandaag erg heet en vochtig, maar komt er vanaf morgen verkoeling.