Deels leeuw, deels varken - de dinogeluiden uit Jurassic World

Een scène uit de film Jurassic World.
Een scène uit de film Jurassic World. Foto AP

Hoe het gebrul van een dino echt klinkt, weet niemand. Ook de makers van Jurassic World, deel vier in de serie blockbusters over dinosauriërs, niet. Na het opnemen van onder meer een varken, orka en een leeuw kwamen de makers wel tot een geluid wat erop zou kunnen lijken.

In onderstaande video leggen verschillende sound editors, die meegewerkt hebben aan de film, uit welke geluiden gebruikt zijn om de dino’s in Jurassic World tot leven te wekken. Wat blijkt: bijna al het gebrul in de film is afkomstig van andere dieren. Naast het geluid van een leeuw, werd ook het geluid van een walrus gebruikt om een angstaanjagende brul te creëren.

Bekijk hieronder de video:

De makers van de film hebben ook alledaagse voorwerpen gebruikt om andere elementen in de film tot leven te wekken. Zo werd voor het geluid van de Gyrosphere, een glazen bol waar bezoekers mee door het park kunnen reizen, gebruik gemaakt van een glazen kruik en een rol tape.

Lees ook wat onze filmredacteur Coen van Zwol van de film vindt: Een pretpark onder leiding van idioten (€)