In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: Internationale Yoga Dag, een vulkaanuitbarsting in Indonesië, de European Games, rouwende studenten op Berkeley, de nagespeelde Slag bij Waterloo en Siamese vechtvissen. Waarschuwing: sommige foto's bevatten schokkende afbeeldingen.
Een migrant poetst zijn tanden tussen de rotsen aan de kust in de Italiaanse grensplaats Ventimiglia, vlak bij de grens met Frankrijk. Ongeveer 200 immigranten weigeren de rotsen te verlaten, ook al probeert de grenspolitie hen te verjagen.
AP/Massimo Pinca
Australië en Estland spelen een potje beach volleyball tijdens de voorronde van de European Games in Baku.
AFP/Kirill Kudryavtsev
Siamese vechtvissen staan uitgestald in een winkel in de Vietnamese stad Hanoi. De vissen zijn populair als aquariumvis, ook omdat ze zich agressief gedragen tegenover soortgenoten.
EPA/Luong Thai Linh
De Poolse Monika Michalik (blauw) en de Roemeense Andrea Simon (rood) tijdens een worstelwedstrijd in de klasse tot 62 kilo freestyle op de European Games in Azerbaijan.
EPA/Srdjan Suki
Illegale immigranten rusten uit vlak bij een verlaten fabrieksterrein in de Servische stad Subotica. Het land is een populaire route op weg naar landen als Roemenië, Servië en Kroatië.
AFP/Andrej Isakovic
De Indonesische politie vernietigt flessen met alcohol aan de vooravond van het begin van de ramadan.
AFP/Juni Kriswanto
Een flinke regenbui tijdens het traditionele stierenvechters festival Kafkasor in het noordoosten van Turkije.
AFP/Yasin Akgul
Vulkanische as van de berg Sinabung vult de lucht tijdens een eruptie in de Indonesische stad Karo, Noord-Sumatra. De vulkaan is sinds 2013 weer actief. 10.000 mensen moesten al geëvacueerd worden.
AFP/Sutanta Aditya
"Plastic Tree" (2014) van de Kameroense kunstenaar Pascale Marthine Tayou wordt tentoongesteld op de internationale kunstbeurs in Basel.
AP/Georgios Kefalas/Keystone
Kostuums van re-enactors die als Engelse soldaten deelnemen aan de reconstructie van de Slag bij Waterloo in België ter gelegenheid van de 200-jarige herdenking. Zo'n 5.000 re-enactors, 300 paarden en 100 kanonnen werden voor het naspelen van de veldslag in stelling gebracht.
EPA/Stephanie Lecocq
Een kind dat gewond is geraakt bij een mortieraanval in Douma, het noordoosten van Syrië, wordt medisch verzorgd.
AFP/Abd Doumany
Internationale Yoga Dag gisteren in New Delhi, India.
AFP/Prakash Singh
Een man hangt aan een brug in de stad Mukalla in Jemen. Volgens inwoners werd de man vermoord door militanten van Al-Qaeda omdat hij een Saoedische spion zou zijn. De militanten vermoordden twee mannen wiens activiteiten ertoe zouden hebben geleid dat een belangrijke leider vorige week omkwam bij een Amerikaanse drone-aanval.
Reuters/Stringer
Honden op een vleesmarkt in Yulin worden geslacht ter voorbereiding van een lokaal hondenvleesfestival in de Chinese provincie Guangxi.
Reuters/Stringer
Cambodjaanse vissers ontbijten in de hoofdstad Phnom Penh. De mannen waren slachtoffer van mensensmokkel en werkten illegaal onder slechte arbeidsomstandigheden op Thaise vissersboten voor de kust van Indonesië.
Reuters/Samrang Pring
Figuranten spelen een scene tijdens de opnamen van de film Gernika in de Baskische stad Guernica in Noord-Spanje. De film gaat over een Amerikaanse journalist die verslag doet van Duitse bombardementen tijdens de Spaanse Burgeroorlog om de opstand van generaal Franco te ondersteunen.
Reuters/Vincent West
Studenten herdenken tijdens een wake hun zes studiegenoten die overleden nadat een balkon van een appartementencomplex op de campus in elkaar stortte. Zeven andere studenten raakten gewond.
Reuters/Elijah Nouvelage
Afghaanse jongens voetballen in Bamiyan voor de lege gaten waar ooit een van de twee reuzegrote en tweeduizend jaar oude boeddha beelden stond, die in 2001 werden vernield door de Taliban.
AFP /Shah Marai
Een reddingswerker in Syrië draagt het lichaam van een kind uit de ingestorte resten van een gebouw na luchtaanvallen op door rebellen gecontroleerde gebieden in Aleppo.
AFP/Karamal Al-Masri
Religieuze leiders uit de Andes dragen offerandes naar de ruïnes van Tiwanaku in Bolivia om het nieuwe jaar te vieren. De Aymara Indianen hebben een ander tijdsbeeld en zitten in het jaar 5523.
AP/Juan Karita