Twee gewonden busongeluk in Portugal voorlopig nog niet terug

De bus vlak nadat hij in een klein ravijn is gereden in de Portugese Algarve.
De bus vlak nadat hij in een klein ravijn is gereden in de Portugese Algarve. Foto AFP/Miguel Ferreira

Twee van de drie mensen die ernstig gewond zijn geraakt bij het busongeluk in de Portugese Algarve kunnen voorlopig nog niet terugkeren naar Nederland. Hun verwondingen zijn nog te zwaar om ze te vervoeren. In totaal liggen er nog drie Nederlanders in ziekenhuizen in Portugal. De derde kan mogelijk spoedig reizen.

Dat meldt een woordvoerder van de hulporganisatie SOS International. De twee verkeren niet in levensgevaar. Ze liggen in ziekenhuizen in Lissabon en Portimao. Voor de derde gewonde, die in een ziekenhuis in Faro ligt, wordt gekeken in welke mate zijn conditie het toelaat terug te keren naar Nederland. Vanochtend is hij bezocht door een team van artsen van de hulporganisatie.

4 doden, 26 gewonden

Bij het busongeluk van drie dagen geleden kwamen vier Nederlanders om. Ze zaten samen met dertig landgenoten en een Portugese chauffeur in een bus nabij de stad Albufeira toen het voertuig rond 23.20 uur lokale tijd van de weg raakte en van een talud afreed. 26 mensen raakten gewond, onder wie drie ernstig.

In de bus zaten Nederlanders die met TUI Nederland op vakantie waren. Een groot deel daarvan, zo’n 15 tot 20 man, heeft besloten de vakantie alsnog voort te zetten. De anderen zijn inmiddels terug naar Nederland gereisd. De stoffelijke overschotten van de vier overledenen komen begin volgende week terug naar ons land.

Over de toedracht heerst nog onduidelijkheid. Volgens sommige inzittenden reed de chauffeur te hard, anderen zeiden dat hij onwel werd achter het stuur.