Klopjacht hervat op ontsnapte gevangenen VS

Politieagenten doorzoeken auto's in het stadje Friendship in de Amerikaanse staat New York.
Politieagenten doorzoeken auto's in het stadje Friendship in de Amerikaanse staat New York. Foto: Reuters/Aaron Harris

De klopjacht op twee ontsnapte gevangenen in de Amerikaanse staat New York is verplaatst naar het zuiden. Gisteren zou een inwoner van het dorp Friendship, dichtbij de staatsgrens met Pennsylvania, de twee mannen langs een spoorlijn hebben zien staan. Er wordt met speurhonden en helikopters in het gebied gezocht.

Spectaculaire ontsnapping door tunnel

De twee gevangenen ontsnapten twee weken geleden op spectaculaire wijze uit de zwaarbewaakte gevangenis bij de grens met Canada door een tunnel te graven vanuit hun cel. Door kleding onder hun dekens te leggen, leek het net alsof ze nog sliepen.

Via rioolbuizen konden ze een putdeksel buiten de gevangenis bereiken en ontsnappen. Bij hun ontsnapping lieten de twee een spottend briefje achter voor de bewakers.

Twitter avatar MajorNewsTweets Breaking News Tweets Killers escaped from Clinton State Prison through sewer system left a post saying “have a nice day” #PrisonBreak http://t.co/muv1VVz2fZ

Sinds de uitbraak zijn ruim 800 agenten ingezet om van deur tot deur te gaan. De twee gevangenen zaten onder meer vast voor moord en staan bekend als zeer gevaarlijk. De Amerikaanse politie heeft de bevolking opgeroepen op om verdachte activiteit te melden, maar de twee niet direct te benaderen.