Kijken: zanger Future Islands verlaat wel heel apart het podium op Best Kept Secret

Goed, het is misschien niet ‘het biertje’, maar Samuel Herring, de opmerkelijke zanger van de Amerikaanse band Future Islands, deed vandaag in ieder geval een gooi naar een soortgelijk festivalmoment op Best Kept Secret. Hij verliet het podium op een wel heel originele manier.

Screenshot via 3voor12

Goed, het is misschien niet even spectaculair als de onmogelijke, nonchalante biervangst van de zanger van John Coffey vorige week op Pinkpop. Maar Samuel Herring, de opmerkelijke zanger van de Amerikaanse band Future Islands, deed vandaag in ieder geval een gooi naar een soortgelijk festivalmoment op Best Kept Secret. Hij verliet het podium op een wel heel originele manier.

Future Islands stond vanmiddag op het hoofdpodium van het festival in Hilvarenbeek, dat dit weekend voor de derde keer plaatsvindt. De band bracht al vier albums uit, maar kwam toch vooral na het meest recente Singles nadrukkelijker in de belangstelling te staan. En dat was vooral te danken aan een memorabel optreden bij de inmiddels gepensioneerde David Letterman vorig jaar. Toen verraste Herring het publiek met een geweldige en gepassioneerde uitvoering van single Seasons (Waiting on You). Herrings dansen heeft inmiddels een cultstatus verworven en maakte destijds ook grote indruk op Letterman.

Luister het hele album Singles op Spotify:

Drie dagen lang alternatieve muziek

Best Kept Secret loopt inmiddels op zijn eind. De afgelopen drie dagen stonden onder andere Alt-J, The Libertines, Noah Gallagher’s High Flying Birds, Ride, The Jesus and Mary Chain en Typhoon op het podium in Noord-Brabant. Het festival trok ruim 15.000 bezoekers per dag.

Bekijk de mooiste foto’s in onze in beeld-serie: