Kijken: grootste yoga-oefening ter wereld

Foto: EPA/RAMINDER PAL SINGH

De eerste internationale dag van de yoga is met name in India vandaag groots gevierd. Op de Rajpath, de grote boulevard in de hoofdstad New Delhi, ging premier Narendra Modi zo’n 37.000 Indiërs voor in een yoga-oefening van 35 minuten. Het leverde spectaculaire beelden op.

https://youtu.be/Tpb67n6vU1k

De Indiase premier Modi zorgde er vorig jaar voor dat de Verenigde Naties 21 juni uitriepen tot internationale yogadag. Zelf is Modi een groot voorstander van het hindoeïstische gebruik. Hij benoemde een minister voor Yoga en Traditionele Medicijnen.

De sessie in New Delhi is voorgedragen voor het Guinness Book of Records; het zou de grootste yogaklas ooit zijn. Het vorige record dateert uit 2005, toen bijna 30.000 mensen in de Indische stad Gwalior tegelijk meededen aan een yoga-oefening.