Golfster Boeljon wint Ladies Open in Amsterdam

Golfster Christel Boeljon in actie op het Deloitte Ladies Open golf 2015.
Golfster Christel Boeljon in actie op het Deloitte Ladies Open golf 2015. Foto ANP/Ronald Speijer

Golfster Christel Boeljon heeft zojuist de Ladies Open in Amsterdam op haar naam geschreven. De 27-jarige golfster sloot haar toernooi af met een ronde van 71 en bracht daarmee haar score op 209 (tien onder par) over drie rondes. Daarmee had ze vier slagen minder nodig dan de concurrentie.

Twitter avatar DeloitteGolf DeloitteGolf Fantastisch! @ChristelBoeljon is de eerste NLse winnaar van de #DLO sinds 1994! (Liz Weima, nu toernooidirecteur) #Golfanalytics

Het is voor Boeljon de vierde titel op de European Ladies Tour. Ze was oppermachtig, leidde het toernooi van begin tot het eind en begon de laatste dag met een voorsprong van drie slagen op de golfbaan The International in Amsterdam. Die voorsprong wist ze met gemak te behouden en haar score van 209 was zelfs een baanrecord. Daarmee werd ze na Liz Weima in 1994 de tweede Nederlandse winnares van het toernooi.

Boeljon pakt dankzij haar winst een prijs van 37.500 euro en belangrijke punten voor de Solheim Cup, de vrouwelijke tegenhanger van de Ryder Cup, in september.