Eerste sponsor voor Nederlandse boot in volgende Ocean Race binnen

De haven van Scheveningen gisteren, vol met zeilschepen die deelnemen aan de Volvo Ocean Race.
De haven van Scheveningen gisteren, vol met zeilschepen die deelnemen aan de Volvo Ocean Race. Foto: ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De deelname van in ieder geval één Nederlandse boot aan de volgende editie van de Volvo Ocean Race is weer een stap dichterbij gekomen. Stichting Sailing Holland, eigenaar van het Team Brunel dat nu ook meevaart, heeft al in ieder geval één sponsor binnen.

De stichting had een maand geleden al aangekondigd (€) al zeker weer mee te gaan in de volgende editie van 2017-2018. Om deelname mogelijk te maken was de stichting al op zoek gegaan naar sponsoren. Eén huidige sponsor heeft nu toegezegd om de volgende editie ook te steunen, zo meldt persbureau ANP.

Bouwe Bekking, die nu aan het roer staat van Team Brunel, zal bij het team betrokken blijven. In welke rol is nog niet bekend. Teamdirecteur Gideon Messink zei een maand geleden in NRC dat hij hoogstwaarschijnlijk niet opnieuw schipper wordt.

“Wij zijn nog steeds erg happy met Bouwe als schipper. Maar er komt een nieuwe generatie zeilers aan, zoals je in deze race ziet.”

Bekking (51) is bezig aan zijn zevende Volvo Ocean Race. Hij ziet het wel zitten om een team te gaan coachen. “Ik kan een hoop goede dingen op het team overbrengen. Het hangt ook af van wat de sponsor wil.” Bekking zegt Dirk de Ridder te zien als de belangrijkste Nederlandse kandidaat om de rol van schipper over te nemen.

Scheveningen

Doordat de stichting zich nu al warm draait voor de volgende zeilrace om de wereld, worden ze door de organisatie betrokken bij de invulling. Mogelijk lukt het dan wel om een Nederlandse stad te laten fungeren als start- en finishplaats. De afgelopen dagen deed de vloot Scheveningen wel aan als tussenstop, maar waar er voor de schepen geen punten te verdienen in Nederland. De laatste en enige keer dat een Nederlandse stad finishplaats was, was in 2006 (Rotterdam).

De vloot vertrekt op het moment weer uit Scheveningen. De zeven deelnemers waren nu naar Göteborg, waar de laatste etappe eindigt. Sinds de vorige etappe is al duidelijk wie er daar met de eer gaat strijken: Abu Dhabi is niet meer te achterhalen voor de andere boten.