Verstappen start morgen in Oostenrijk vanaf zevende plek

Verstappen vanmiddag in actie tijdens de kwalificatie op het circuit van Spielberg.
Verstappen vanmiddag in actie tijdens de kwalificatie op het circuit van Spielberg. Foto AP / Kerstin Joensson

Max Verstappen vertrekt morgenmiddag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de zevende startplek, wat een goede uitgangspositie is om in de punten te rijden. Wereldkampioen Lewis Hamilton was de snelste bij de kwalificatie vanmiddag en begint morgen op pole position.

De snelste ronde van Verstappen ging in 1.09,612. Daarmee was de jonge Nederlandse coureur een stuk sneller dan zijn teamgenoot bij Toro Rosso Carlos Sainz, die morgen vanaf plek dertien vertrekt. Hamilton, de leider in het wereldkampioenschap, was met 1.08,455 twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Nico Rosberg. De derde plaats bij de kwalificatie was voor Sebastian Vettel van Ferrari. Voor Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen liep de kwalificatie uit op een teleurstelling. De Fin liet slechts de achttiende tijd noteren, en moest na het eerste deel al uitstappen.

Verstappen hoopt weer eens punten te halen

Max Verstappen debuteert dit jaar met hoge verwachtingen in de Formule 1, maar wrist tot nu toe alleen bij de Grand Prix van Maleisië punten te pakken. Hij hoopt morgen opnieuw punten te pakken op wat gezien kan worden op de Red Bull Ring in Spielberg, wat geldt als het ‘thuiscircuit’ van zijn team Toro Rosso. Verstappen zelf heeft er al vaker gereden, zei hij deze week tegen persbureau ANP:

“Ik heb veel op het circuit gereden in de Formule 3, dus ik ben er aardig bekend. Het parcours is mooi gelegen, en doet nog een beetje ouderwets aan. Ik rijd er graag.”

De Grand Prix van Oostenrijk wordt morgen om 14.00 uur gereden.