Kristoff is Sagan net te snel af

Alexander Kristoff heeft Peter Sagan vrijdag van zijn derde etappezege in de Ronde van Zwitserland gehouden. De Noor was in de sprint van de zevende etappe net wat sneller dan de Slowaak. De gele leiderstrui blijft in handen van de Fransman Thibaut Pinot, al verloor de klimmer wel wat tijd op enkele concurrenten. Tom Dumoulin, die zevende blijft, knabbelde net als nummer twee Geraint Thomas en nummer drie Domenico Pozzovivo vijf seconden van de achterstand af. De Limburger moet nu nog 1.27 goedmaken op de Fransman. De 164 kilometer lange etappe werd gekleurd door een ontsnapping van vier coureurs, van wie de Poolse wereldkampioen Michal Kwiatkowski pas werd teruggepakt in de slotkilometer. Kristoff werd vervolgens goed afgezet door zijn ploeggenoten van Katoesja. De Ronde van Zwitserland gaat zaterdag verder met een rit over heuvelachtig parcours in en rond Bern. Zondag volgt daar de climax met een ruim 38 kilometer lange tijdrit. (ANP)