Paleis opknappen kost 59 miljoen euro

Paleis Huis ten Bosch wordt toch in één keer verbouwd voor een bedrag van 59 miljoen euro. Premier Rutte betreurt dat het kabinet voorheen te stellig is geweest over de kosten. Eerder was het de bedoeling dat het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin gefaseerd gerenoveerd ging worden. Maar in één keer opknappen is goedkoper: 59 miljoen in plaats van 73,5 miljoen. De kosten van de eerste fase werden berekend op 35 miljoen, maar die werkzaamheden komen nu al uit op 41,5 miljoen. Dat schrijft minister Blok (Wonen, VVD) in een Kamerbrief. De kosten vallen hoger uit omdat er meer asbest in het paleis is aangetroffen dan eerder gedacht. Verder verkeren het dak, de schoorstenen en de bordestrap in een veel slechtere staat dan werd verwacht.