Als hij niet kan slapen, kijkt-ie naar 24kitchen

Ger Hukker

(60) is makelaar-taxateur en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

In wat voor huis woont u zelf?

„In een herenhuis dat ook geschikt is voor dames. Ik woon er namelijk met mijn vrouw en dochters. In Nieuwkoop, in het Groene Hart. Vanuit daar reis ik met de auto naar kantoor en het wisselt waar dat precies is. Ik heb een duobaan. Ik ben voorzitter van de NVM en daarnaast nog makelaar-taxateur met kantoren in bijvoorbeeld Nieuwkoop, Alphen en Hoofddorp.”

Hoe ziet uw werkdag eruit?

„Meestal ga ik ‘s ochtends naar een van mijn makelaarskantoren, maar soms moet dat wijken voor bijvoorbeeld de vastgoedbeurs Provada. Ik zit daar in het comité van aanbeveling. Dan lees ik ‘s middags op het kantoor van de NVM wat dossiers door. In de avond haal ik dan de achterstand van mijn makelaarskantoren van die dag in. Ik beantwoord mails, bel mensen terug en kijk naar taxaties.”

Hoeveel mails zitten er dan in uw inbox?

„Schrikbarend veel. Ik krijg ongeveer twintig mailtjes per uur. En ik moet oppassen dat ik geen mobiel kantoor word als ik in de auto zit, dat ik niet mijn mail ga beantwoorden op de A1. Af en toe leg ik mijn mobiel bewust in de kofferbak, dan ben ik verplicht ‘m niet te gebruiken.”

Ligt u wel eens ergens wakker van?

„Toevallig gisterenavond nog. Ik beëdig ook nieuwe makelaars. Daar ben je niet vroeg van terug en dan ga je wat onrustig naar bed. Zo heb ik dus 24kitchen ontdekt. Als ik niet kan slapen, ga ik dat kijken. En het nadeel van dat programma is dat je een gerecht af wil zien. Ik kook graag en zit dus met mijn iPad erbij om dingen te noteren.”

Wat verdient u?

„Ik heb een managementcontract met de NVM van 32 uur per week en daar verdien ik 9.500 euro per maand. Maar dat is buiten mijn eigen makelaarskantoren. Ik heb er dus eigenlijk gewoon nog een baan naast, een normale onderneming. Dat kost energie, maar ik vind het leuk.”

En het thuisfront?

„Daar maak ik ook tijd voor. Zondag heb ik nog geholpen bij de uitbouw van mijn dochter. Ik kan ook eigenlijk niet zo goed stilzitten. En als je mijn vrouw en dochters zou vragen, zouden ze me volgens mij nog steeds een mooi rapportcijfer geven.”