Wijntjes, theater, zomer. Kortom: De Parade

De karavaan van theaterfestival De Parade trekt vanaf deze week weer door het land. Wijntjes drinken, optredens zien, bio-industrie-vrij eten en uit je dak gaan in de silent disco. Deze week de eerste bestemming: het Museumpark in Rotterdam. En De Parade viert een jubileum, het is de 25ste editie. Voor die gelegenheid zijn een paar klassiekers afgestoft. Zoals de slapstickvoorstelling De Geräuschmacher van Beppe Costa, Kees van der Vooren en Eddie B. Wahr. Het trio van muziektheatergezelschap Orkater trad in 1995 op als twee filmmakers die een specialist inhuren voor de geluidseffecten. Twintig jaar geleden was de voorstelling een groot succes en nu doen ze ’m nog eens over.

Actrice Nadja Hüpscher vertelt samen met Bart Rijnink over mislukte audities en de druk van het BN’er zijn in hun voorstelling Gratis in je hol... ja joh prima. En Harry Piekema treedt op. Je kent hem waarschijnlijk vooral als de olijke bedrijfsleider uit de Albert Heijn-reclames. Binnenkort is hij in de Nederlandse theaterversie van Borgen te zien als extreemrechtse politicus. Tijdens De Parade wil hij vooral zijn publiek beter leren kennen.

Tot en met 28 juni is De Parade in Rotterdam. Daarna strijkt het festival achtereenvolgens neer in Den Haag (3 tot en met 12 juli), Utrecht (17 juli tot en met 2 augustus) en als afsluiter Amsterdam (7 tot en met 23 augustus).