DAF voert productie verder op

Vrachtwagenfabrikant DAF in Eindhoven gaat voor de derde keer dit jaar de productie met enkele tientallen trucks per dag verhogen. Daarvoor moet DAF op zoek naar vierhonderd nieuwe werknemers. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gisteren gezegd. DAF wil vanaf september tweehonderd vrachtwagens per dag maken. Daarvan worden er 182 gemaakt in Eindhoven en achttien bij de vestiging in het Britse Leyland. De nieuwe werknemers worden aangetrokken voor Eindhoven en het Belgische Westerloo. In Westerloo worden de assen en de cabines van de trucks gebouwd.

Deze maand verhoogde DAF de productie al van 156 naar de 174 vrachtwagens. In april lag de productie nog op 140 trucks per dag.

Door de aantrekkende economie is er volgens DAF meer vraag naar zuinige trucks. Inclusief de vierhonderd nog te werven personeels-

leden telt DAF, onderdeel van de Amerikaanse truckfabrikant Paccar, straks 7.800 werknemers. (ANP)