Twee Nederlandse tafeltennisters in finale Europese Spelen

Jie Li in Bakoe, Azerbeidzjan.
Jie Li in Bakoe, Azerbeidzjan. ANP / Zurab Kurtsikidze

De tafeltennisfinale bij het vrouwenenkelspel op de Europese Spelen wordt een Nederlands onderonsje. Li Jie en Li Jiao plaatsten zich vanochtend voor de finale in Azerbeidzjan.

In Bakoe rekende Li Jie in de halve eindstrijd resoluut af met de Slowaakse Eva Odorova. Li Jie zegevierde in vier snelle games: 4-0 (11-4 11-5 12-10 11-7). Li Jiao had een uur later meer moeite met de Turkse Hu Melek, maar won desondanks in zes games: 4-2 (11-7 11-13 11-9 12-10 8-11 11-9)

Nederland is daarmee zeker van opnieuw een gouden en een zilveren medaille in Bakoe. Voor de tafeltennisvrouwen wacht bovendien nog een extra prijs; de winnares is direct geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. (ANP)