‘Twee mannen vliegen in laadruim landingsgestel naar Londen’

Heathrow Airport in Londen.
Heathrow Airport in Londen. Foto EPA/Facundo Arrizabalaga

Twee verstekelingen zijn mogelijk van Johannesburg naar Londen gereisd in de laadruimte van het landingsgestel van een vliegtuig. Een werd in kritieke toestand aangetroffen bij aankomst op het vliegveld van Heathrow. Een uur later werd een dode man op het dak van een huis in Richmond gevonden.

Britse media zoals de BBC en The Guardian schrijven dat de dode man op het dak ook een verstekeling zou zijn die uit hetzelfde vliegtuig is gevallen. Maar de politie heeft dit nog niet bevestigd en zegt dat hiervoor nog geen bewijs is. Wel laat de politie aan persbureau Reuters weten dat het een van de scenario’s is die zal worden onderzocht.

De verstekeling uit Johannesburg ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. In Richmond en omgeving zijn vaker lichamen gevonden van verstekelingen die uit vliegtuigen vallen op het moment dat deze hun landingsgestel uitklappen.

De kans om te overleven als verstekeling aan boord van een vliegtuig in de laadruimte van het landingsgestel is klein. De kans is groot dat de verstekeling dood vriest tijdens de vlucht als degene al niet verpletterd is door het landingsgestel dat na het opstijgen wordt ingetrokken.