Tips voor de fijnste zomer in eigen stad

1

Lekker languit

Wie deze zomer de warmte in de stad wil ontvluchten, kan dat uitstekend op het terras van hotel New York. Of liever gezegd: op de groenstrook ervóór. Lekker languit in een van de strandstoelen, blote voeten in het gras, genietend van het geluid van klotsende golven, de scheepvaart op de Maas én het zicht op de haven.

2

Beste ijsmaker

De zomer in Rotterdam is niet compleet zonder minstens eenmaal een ambachtelijk bereid Italiaans ijsje te hebben gegeten. Rotterdammers doen dat bij voorkeur bij ijssalon Capri in de Karel Doormanstraat – al ruim 50 jaar een begrip in de stad – óf bij De IJssalon aan de Meent, gerund door Robin Alting, die al vijfmaal de prijs voor de beste ijsmaker van Nederland won.

3

Zomercarnaval

Hét zomerevenement is het Zomercarnaval, met als hoogtepunt de Straatparade met Caraïbische muziek. De kleurrijke optocht is dit jaar op zaterdag 25 juli. Ruim 2.500 energieke dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekken door het centrum van Rotterdam gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen!

4

Zoele zomeravonden

Het Vroesenpark mag ‘hot’ zijn om gezellig te barbecuen op zoele zomeravonden, kleurrijk Rotterdam beleef je pas als je je grill installeert in het Zuiderpark. Het grootste stadspark van Nederland beschikt over liefst acht barbecuezones en speciale containers voor nasmeulende kolen of briketten.

5

Chillen in de Witte de With

Nergens is het beter chillen dan op een van de terrassen in en rond de Witte de Withstraat. Zien en gezien worden bij café De Witte Aap – in 2009 uitgeroepen tot ’s werelds beste bar – bij het NRCafé in het vroegere onderkomen van deze krant of bij cocktailbar Tiki’s en gin-tonicparadijs LaBru in de Hartmansstraat, om de hoek.