Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

PowNed haalt beelden Hoes offline

Foto ANP / Robin Utrecht

De verborgen camerabeelden van afspraakjes die burgemeester van Maastricht Onno Hoes eind vorig jaar had met een jonge jongen, zijn door omroep PowNed van de eigen website en uitzendinggemist.nl verwijderd. Dat bleek vanmiddag tijdens een zitting bij de rechtbank in Amsterdam.

Hoes eist dat de omroep de beelden rectificeert, verdere verspreiding onmogelijk maakt en de originelen aan hem afstaat. De scheidend burgemeester meent dat hij heimelijk is gefilmd tijdens een privéafspraak en dat met uitzending van de beelden door PowNed zonder enig maatschappelijk belang zijn eer en reputatie zijn geschonden.

PowNed-voorzitter Dominique Weesie liet de rechtbank vrijdag weten dat de gewraakte uitzending inmiddels is verwijderd van de eigen website en uitzendinggemist.nl. De advocaat van Hoes bestreed dat. Weesie: “Mocht de uitzending nog op de NPO-site staan, dan is er iets misgegaan.” (ANP)