Cabaretier Micha Wertheim weigert ‘niet-eervolle’ nominatie

Micha Wertheim wil geen Poelifinario, de prijs van de vereniging van schouwburgdirecteuren (VSCD) voor het beste cabaretprogramma van het seizoen. Hij is genomineerd, maar weigert. „Ik heb al een spiegel”, twittert hij, verwijzend naar de spiegel die bij de prijs hoort. „Eervol kan ik de prijs niet echt vinden”, aldus Wertheim. Op zijn site somt hij alle redenen op waarom hij de prijs al eerder had kunnen weigeren, als die hem toen al was toegekend. Ook wijst hij erop dat de VSCD-prijzen voor alle andere theatergenres (toneel, dans, mime, jeugd) worden uitgereikt op één gezamenlijk gala in de Stadsschouwburg in Amsterdam: „Zo lang de cabaretprijzen op een aparte avond elders worden uitgereikt, wordt cabaret dus door de VSCD buiten de discussie geplaatst.” De andere Poelifinario-genomineerden zijn André Manuel, De Bloeiende Maagden, Plien & Bianca en Daniël Arends. (NRC)