Kamer stemt dinsdag over toekomst ROC

De toekomst van ROC Leiden blijft onzeker. Dinsdag zal de Tweede Kamer stemmen over een voorstel van de VVD om geen geld meer in de school te steken. De mbo-instelling heeft eind volgende week 18 miljoen euro nodig, anders is de school failliet. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, PvdA) wil in totaal 40 miljoen euro aan de ROC overmaken. Maar of dat echt gaat gebeuren, is dus de vraag. De VVD pleit voor een faillissement van de school. PVV en CDA denken ook dat dit de beste optie is. ROC Leiden kwam in de financiële problemen door de bouw van twee gigantische schoolgebouwen. Bestuurders deden daarvoor hoge investeringen en gingen ingewikkelde financiële constructies aan. De minister benadrukte gisteren dat bij een faillissement bijna 9.000 leerlingen op straat komen te staan.