Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Overheidsfinanciën

Dijsselbloem: beloning NS-topman Huges onacceptabel

De variabele beloning die NS-topman Timo Huges in 2014 heeft gekregen, is volgens minister Dijsselbloem van Financiën ‘onacceptabel’. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Dijsselbloem heeft de reputatie en de financiële positie van de NS door toedoen van Huges schade opgelopen.

Foto: ANP / Matijn Beekman

De variabele beloning die NS-topman Timo Huges in 2014 heeft gekregen, is volgens minister Dijsselbloem van Financiën ‘onacceptabel’. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Dijsselbloem heeft de reputatie en de financiële positie van de NS door toedoen van Huges schade opgelopen.

“Het spreekt voor zich dat de eerder toegekende beloning over 2014 op basis van deze nieuwe feiten die rond de aanbesteding van de concessie in Limburg naar voren zijn gekomen in een ander daglicht is komen te staan.”

Ook zei Dijsselbloem gesproken te hebben met de commissarissen van de NS. Die hebben er daarna mee ingestemd om de variabele beloning van Huges terug te vorderen.

Huges stapte begin deze maand op als president-directeur van de NS in verband met fraude rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De NS is hiervoor aansprakelijk gesteld door concurrent Veolia, die daarin gelijk heeft gekregen.